Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bakłażan z kaszą kuskus"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 859
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 859
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
<strong>:</strong>
Kaszę kuskus wsyp do miski i zalej gorącą wodą. Odstaw na około 15 minut. Kurki oczyść i usmaż na maśle. Bakłażan przekrój wzdłuż i delikatnie usuń miąższ.
Pokrój w kostkę i przełóż do miski, dodaj rozdrobniony ser, podsmażone kurki oraz napęczniałą kaszę kuskus. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Przygotowany farsz przełóż do wydrążonego bakłażana i ułóż w formie do zapiekania. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190° C przez około 40 minut. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo