Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażan faszerowany pomidorami"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 96
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6587
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1219
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5641
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 96
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6587
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1219
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5641
Składniki
Bakłażana natnij wzdłuż na 4 części. Posyp solą, odstaw na pół godziny, by puścił sok i wytrzyj papierowym ręcznikiem.
Cebule pokrój w piórka, a czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Część rozmarynu posiekaj, resztę zostaw do dekoracji.
Na rozgrzanym oleju zeszklij najpierw czosnek, potem dodaj cebulę, a na koniec przesmaż pomidory. Dopraw całość solą, pieprzem i papryką.
Umieść przygotowany farsz w nacięciach bakłażana.
Ułóż go w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i upiecz.
Czas: 50 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV