Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakaliowe jabłuszka"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Jabłka umyj, osusz, pozostaw ze skórką. Zetnij czapeczki, odłóż. Ostrożnie wydrąż ostrym nożem gniazda nasienne i część miąższu. Orzechy włoskie zrumień na suchej patelni, posiekaj. Rodzynki namocz, odstaw na kilkanaście minut, a potem osącz.
Chudy biały ser rozdrobnij widelcem. Dodaj cukier do smaku (1-2 łyżeczki), starannie utrzyj. Masę serową połącz z żurawiną ze słoika, rodzynkami, posiekanymi orzechami włoskimi oraz mielonym cynamonem.
Masą napełnij jabłka. Formę do zapiekania posmaruj masłem. Ustaw pionowo owoce. Przykryj czapeczkami. Podlej 100 ml wody. Zapiekaj 25 min w 180 st. Posyp cukrem pudrem.
Czas ok. 35 min; porcja – 150 kcal, cena 1,20 zł, 6 porcji.Źródło: Świat kobiety