Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka z miodem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj miód i cukier, ucieraj, aż masa będzie prawie biała. Dodawaj po jednym jajku cały czas mieszając. Wlej sok z cytryny, wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem i solą do masy, wymieszaj.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy na babkę i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w 180°C przez minimum godzinę. Ciepłą babkę posyp cukrem pudrem. Wystudzone ciasto udekoruj owocami.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień