Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta babka do kawki. Zastosowanie oleju zamiast margaryny czy masła, pomaga w utrzymaniu cholesterolu w ryzach.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 295
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 295
Składniki
Jajka ucierałem z cukrem aż podwoiły swoją objętość. Do masy jajecznej delikatnie dolewałem olej ciągle mieszając. Następnie dodałem przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Jeśli używamy mrożonych owoców, należy je wcześniej rozmrozić i ogrzać do temperatury pokojowej. Sokiem nie trzeba się przejmować, można go dodać go ciasta.
Piekłem 45 minut w 180 stopniach z termoobiegiem w foremce 28x12 cm. Ostudzone ciasto posypałem cukrem pudrem.