Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, puszysta, wilgotna babka z wyczuwalną nutką ajerkoniaku :-)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1065
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1065
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Margarynę, olej, ajerkoniak, cukier, cukier waniliowy i wodę gotować na małym ogniu ok. 10 min. Uważać żeby nie wykipiało. Wystudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Osobno ubić żółtka, wymieszać je delikatnie z przestudzoną masą ajerkoniakową, mąką, proszkiem do pieczenia i pianą z białek. Wlać ciasto do dużej formy babkowej i piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni. Babkę polać ulubioną polewą lub tak jak ja rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Smacznego :-)