Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , wilgotna i pachnąca wanilią babka wielkanocna .
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 108
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 57
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42487
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 108
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 57
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42487
Składniki
Babkę po upieczeniu możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czy lukrem .
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę , dodaj olej ,ekstrakt waniliowy , mleko i przesianą mąkę z proszkiem i sodą . Wszystkie składniki wymieszaj do połączenia .
Silikonową formę na babkę posmaruj cienko olejem za pomocą pędzelka i wlej ciasto . Babkę piecz w temperaturze 180 st około 35 minut lub do suchego patyczka .