Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka staropolska"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
W gorącym mleku rozpuść drożdże oraz po łyżeczce cukru i mąki. Odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce.
Żółtka utrzyj z cukrem białym i wanilinowym.
Mąkę przesiej do miski, dodaj drożdżowy rozczyn, żółtka i skórkę cytrynową. Całość wyrób, dodając roztopione ciepłe masło i bakalie.
Przełóż masę do formy, przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia. Gotową babkę włóż do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz pół godziny.
Wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem.Źródło: Kurier TV