Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka serowo-chałwowa w lukrze"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1017
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11856
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1017
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11856
Składniki
Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy
Jajka ubij z cukrem. Dodaj miękką margarynę, serek homogenizowany i aromat śmietankowy, połącz. Ucierając, wsypuj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kisiel. Wyrób.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wlej do formy na babkę. Do drugiej dodaj pokruszoną chałwę i kakao, dokładnie utrzyj. Wylej na jasne ciasto. Przemieszaj widelcem w kilku miejscach. Piecz 50-60 min w temp. 180°C. Ozdób lukrem i posypką.Źródło: Chwila dla Ciebie