Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, wilgotna, łatwa i szybka w przygotowaniu babka
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 212
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2085
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 377
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 264
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 212
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2085
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 377
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 264
Składniki
Wszystkie składniki na babkę powinny mieć temp. pokojową. Masło należy utrzeć z cukrem. Dodać połowę twarogu, zmiksować. Następnie dodać drugą połowę twarogu, skórkę z cytryny i ponownie zmiksować. Dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wmieszać szpatułką do masy (już nie miksować). Masę przelać do formy (12x30cm). Piec w temp. 160 stopni przez ok. 1 godz. Po wystygnięciu polać ciasto lukrem – wymieszać cukier puder z gorącą wodą rozcierając łyżką.
Smacznego :-)