Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita babka ucierana z rodzynkami. Przepis jest prosty i każdy z nim sobie poradzi.Zapraszam na film na youtube.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 134
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 158
Składniki
Piekarnik nastawić na 180 stopni funkcja góra, dół. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia .Masło utrzeć ,dodać kolejno żółtka, cukier puder i cukier waniliowy oraz łyżkę kandyzowanej skórki cytrynowej, sok wyciśnięty z cytryny. Wsypać mąkę i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i wymieszać z pozostałymi składnikami. Do masy dodać rodzynki oraz łyżkę skórki otartej z pomarańczy . Wymieszać przełożyć do wysmarowanej formy tłuszczem i posypanej mąką.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni funkcja góra ,dół na środkowej półce przez 50 minut. Ja 15 minut przed końcem pieczenia położyłam papier do pieczenia ,gdyż mój piekarnik za bardzo podpieka od góry. Pamiętajmy ,pieczemy do suchego patyczka. Każdy piekarnik inaczej piecze. Oto babka po upieczeniu. Była tak pyszna ,ze zaraz znikła z talerza. Zapraszam do robienia takiej babki.Zapraszam na film na moj kanał na youtube -Mangiare u Ewki Uwaga, po upieczeniu musimy poczekać ,aż ostygnie dopiero wyciągamy z formy, w przeciwnym razie może nam się, żle oderwać. Smacznego!