Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcemy dodać coś nowego do menu świątecznego, to warto to wypróbować przed świętami. Babka na soku pomidorowy jest naprawdę dobra.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 104
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 629
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 104
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 629
Składniki
Masło utrzeć na puch z cukrem. Dodawać jajka i ucierać. Dodawać stopniowo mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, przyprawą korzenną i sok pomidorowy. Ciągle mieszając mikserem. Foremkę do babki z kominem wysmarować masłem. Przełożyć ciasto. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 45 min, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika ciasto lekko przestudzić i wyjąć z formy. Wystudzić. W rondelku rozpuścić masło z cukrem, wodą i kakao. Podgrzewać i mieszać, aż masa stanie się jednolita i lśniąca. Dodać szczyptę chili. Taką polewą polać babkę. Ozdobić wg. uznania np. czekoladowymi jajeczkami. Smacznego.
Miłego pieczenia.
Babka w polewie czekoladowej z chili.