Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta, mokra, długo zachowuje świeżość. Pyszna, szybka do przygotowania. To idealny wypiek wielkanocny, ale też na inne okazje. Można polać ją czekoladą lub dowolnie ozdobić. Z proporcji wychodzą dwie babki :)
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 426
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 22
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1051
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 719
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 426
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 22
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1051
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 719
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 141
Składniki
Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodając cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać olej. Ciasto ucierać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Formy posmarować masłem i obsypać mąką. Przełożyć ciasto do formy i włożyć do zimnego piekarnika, piec około 60minut (do suchego patyczka) w 160 stopniach. Po upieczeniu, wystudzić na kratce kuchennej. Na koniec przygotować polewę. Wszystkie składniki polewy podgrzać, uważając by ich nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Babki polać ciepłą polewą i dowolnie udekorować.
Polecam