Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , szybka i łatwa babka o intensywnym cytrynowym smaku idealna na różne okazje i święta .
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 181
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1568
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 181
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1568
Składniki
Cytryny spaż , otrzyj skórkę i wyciśnij sok .Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli odstaw na bok. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę dodaj olej , wodę oraz sok i skórkę z cytryny .Mąkę przesiej z proszkiem , dodaj do masy jajecznej na koniec dodaj białka i delikatnie wymieszaj.
Keksówkę o wymiarach 12x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto . Piecz w temperaturze 180 st. około 35 minut lub do suchego patyczka . Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.