Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka migdałowa"
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 42
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 38
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 38
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 78
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 42
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 38
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 38
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 78
Składniki
Migdały wymieszaj z mąką i proszkiem do pieczenia. Kawę rozpuść w rumie. Rodzynki namocz. Żółtka oddziel od białek. Masło utrzyj z cukrem, dodając po 1 żółtku. Miksując dodawaj stopniowo mąkę na przemian z kawą.
Rodzynki odsącz, obtocz w mące, dodaj do masy, wlej aromat. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, wymieszaj z masą. Formę wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą, wylej masę, piecz 60 minut w 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień