Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babkę marmurkową przygotowałam z ciasta na ciasto zebra. Choć ja bardziej w tym cieście widzę tygrysa niż zebrę;) Ciasto jest proste w przygotowaniu.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
Składniki
Mąkę przesiać. Do miski wbić jaja i ubić na puch z ksylitolem. Dodać przesianą mąkę, wanilię i proszek do pieczenia. Wymieszać na jednolite ciasto. Mieszając dodawać mleko i olej. Ciasto podzielić na dwie równe części (ja ciasto zważyłam ciasto odejmujac wcześniej wagę miski). Następnie dodać do jednej części 2 łyżki także przesianej mąki a do drugiej części przesiane kakao. Do formy wysmarowanej tłuszczem nakładać łyżką stołową na przemian raz czekoladowe raz białe ciasto aż do skańczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach C. W klasycznym cieście na zebrę jest woda gazowana. Ja dałam napój roślinny. Ciasto jest bogatsze w smaku. To z wodą jest zbyt zwykłe w smaku.