Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łaciata baba z dodatkiem maku i czekoladowej granoli.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1016
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1016
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Składniki
Formę do babki (18-20 cm średnicy) wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Miękkie masło utrzeć razem z cukrem i miodem na puszystą masę, pojedynczo dodawać jajka. Makę wymieszać z proszkiem do pieczenia i granolą, dodać do masy maślano-jajecznej. 2/3 ciasta odłożyć, do pozostałego dodać masę makową, orzechy, olejek i śmietanę. Ciasto jasne i makowe nakładać na przemian do formy. Wyrównać powierzchnię i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50-60 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :)