Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta, wilgotna, długo zachowuje świeżość
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 280
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 280
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Ubijać białka ze szczyptą soli. Następnie dodać żółtka i cukier. Dobrze zmiksować do uzyskania puszystej piany i rozpuszczenia cukru.
Dodać 4 łyżki majonezu (bez przypraw) i zmiksować.
Zmniejszyć obroty miksera do minimum i dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Można dodać jeszcze kilka kropel aromatu cytrynowego, ale nie koniecznie.
Ciasto wylać do wysmarowanej foremki i piec ca 45 min. w temp. 190 st. C
Przed wyjęciem ciasta z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy jest przepieczone.
Po wystudzeniu, polać ulubioną polewą.
SMACZNEGO.