Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotna i bardzo smaczna.Tradycyjna babka świąteczna prosta i łatwa w przygotowaniu
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 852
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 852
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Jaka ubij z cukrami dodaj olej ,kefir oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dokładnie wymieszaj.Ciasto podziel na pół do jednej dodaj 2 łyżeczki kakao a do drugiej 2 łyżeczki mąki.Forme na babkę wysmaruj masłem i posyp bułka tarta ciasto wlej do formy raz jasne raz ciemne.Piec okolo45 minut w temperaturze 180 st.