Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam babkę z dodatkiem kasztanów jadalnych u nas raczej mało popularnych. A szkoda, bo są bardzo dobre i nadają się do wielu ciekawych potraw i deserów. U mnie na pierwszy ogień poszła babka. Pyszna i zupełnie inna. Ale warto zaryzykować.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 964
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 134
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 964
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 134
Składniki
Wykonanie: 1.Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. 2.Masło utrzeć, dodając kolejno żółtka oraz cukier puder. 3.Wsypać mąkę i zmielone kasztany. 4.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami. 5.Przełożyć do foremki uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. 6.Piec w temp.180°C przez około 45 minut.