Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Japońskie ciasto w polskiej babownicy. Nic innego jak biszkopt z miodem.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 915
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1138
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 915
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1138
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 740
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 149
Składniki
Miód rozpuścić w mleku. Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier, ubijać aż piana będzie lśniąca. Dodawać po jednym żółtku i miksować. Teraz połączyć z mlekiem z miodem, a następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesianą przez sito. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do babownicy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30- 40 min. Wyjąć ciasto z piekarnika i jeszcze gorące zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Razem z formą. Tak pozostawić do wystudzenia. Wyjąć z formy, osypać cukrem pudrem, kroić, zajadać. Smacznego.