Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna babka na kefirze który sprawia że jest delikatnie wilgotna. Sok pomarańczowy dodaje aromatu. To jedna z ulubionych babek mojej drogiej mamy. Dzisiaj specjalnie pozłocona na cześć mamy która była zawsze na złoty medal. Szkoda że nie może jej już spróbować.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7761
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 173
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 387
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7761
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 173
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 387
Składniki
2 Formy na babkę 17 cm , wysmarować olejem. Ciasto. Do misy wbijamy jajka , dodajemy cukier , kefir, sok pomarańczowy , olej , powidła, krótko ubijamy. Do mąki dodajemy sodę , kakao, mieszamy. Partiami wsypujemy mąkę do masy jajecznej, ubijamy tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do foremek. Pieczemy w 180 C ok. 35 minut. Po ostygnięciu dekorujemy zielonym lukrem, brokatem i kamyczkami.