Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pachnąca rumem. Z pewnością upiekę ją na Wielkanoc. Wykorzystałam białka z zamrażarki. Zbierałam je z różnych wypieków. Wystarczyło je rozmrozić i ubić mikserem.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2137
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2137
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Składniki
Białka ubić mikserem na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i ubijać nadal, aż cukier się rozpuści. Dodać aromat rumowy. Ciągle ubijać. Dodać po łyżce przesiane mąki, proszek do pieczenia i kakao. Na koniec wlać rozpuszczone, letnie masło. Wmieszać je do ciasta łopatką lub na małych obrotach miksera. Ciasto przelać do foremki z kominem. Foremka musi być dokładnie wysmarowana masłem i wysypana kaszką manną lub bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku w 175 st. C 45-50 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy babka już się upiekła Wyjąć z foremki po całkowitym wystudzeniu. Polać polewą z masła, cukru pudru i kakao.