Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w internecie natknęłam się na babkę z dodatkiem kawy Inki. Od razu miałam ochotę spróbować. Nie chciałam, żeby moja babka była taka sama. Zrobiłam po swojemu. Bazę zrobiłam na babkę piaskową, a do jednej części, dodałam kawę Inkę. Żeby dopełnić całości zrobiłam tez lukier z dodatkiem Inki.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 29
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 246
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1688
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 29
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 246
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1688
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wsypać obie mąki i proszek do pieczenia. Zmiksować na niskich obrotach miksera. Dodać roztopioną i przestudzoną margarynę, oraz ekstrakt waniliowy. Ponownie zmiksować, do połączenia składników. Cześć ciasta przełożyć do formy na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Kawę Inkę wymieszać z mlekiem. Dodać do pozostałego ciasta. Wymieszać łyżką. Przełożyć do formy na jasne ciasto.
Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem, około godzinę.
Przygotować lukier. Cukier i Inkę wymieszać w miseczce, dodać mleko i wymieszać na gładką masę. Udekorować babkę.