Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj babka, ale trochę inaczej. Polecam ten przepis bo jest prosty dobry w smaku i efektowny na stole.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 151
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 115
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 213
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 30
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 151
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 115
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 213
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 30
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Składniki
Na początku rozpuszczamy galaretki wg przepisu na opakowaniu. Jak już mamy galaretki zastygnięte, to każdą galaretkę kroimy w kostki jak na zdjęciu.
Niebieska
Zielona
Żółta
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki zimnej wody, wymieszaj i poczekaj, aż żelatyna spęcznieje. Do mleka dodaj cukier i cukier waniliowy wymieszaj i zagotuj. Do przygotowanego mleka dodaj żelatynę wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
Na dno formy do babki wlej trochę wystudzonego mleka z żelatyną i dorzucaj pokrojone galaretki na zmianę.
Na koniec uzupełnij całość resztą mleka i wstaw do lodówki by zastygła.
Jak nasze danie jest zastygnięte, to wyjmujemy z lodówki. Cienkim nożem odcinamy zawartość od formy i wyjmujemy babkę galaretkową na talerz lub inne naczynie.
A teraz to już tylko smacznego.