Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciacho, przy przygotowaniu którego dużo radochy maja moje dzieci gdy mieszają smaki.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i cukier oraz cukier waniliowy. Następnie dodać bardzo delikatnie olej i potem mleko. Wymieszać z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia.
Ciasto podzieliłam na dwie części, do jednej dodałam 2 łyżki mąki i sok z cytryny(lub aromat), do drugiej części dwie spore łyżki kakao.
Jedno z dzieci miło jasna masę drugie ciemną i wlewały na zmianę po dwie duże łyżki masy do przygotowanej formy w kształcie róży. Radochy miały przy tym sporo:)
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec ok. 40 minut do suchego patyczka.
Udekorować polewą czekoladową:)