Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta w wykonaniu babka cytrynowa
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 278
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 278
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia ,z jajek oddzielam białka od zóltek ,miękkie masło lub margarynę ucieram z cukrem dodaje po 1 żółtko ,porcjami mąkę z proszkiem sok z cytryny .W oddzielnej misce ubijam białka z odrobina soli na sztywna piane ,po woli dodaje piane do reszty składników delikatnie łącze łyżką .
Formę na babkę smaruje tłuszczem by nam wyszła bez problemu z formy po upieczeniu ,ciasto wlewam do formy i piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach ok 35 do 40 minut należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej . Babkę po upieczeniu wyjmuje z formy można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem i dowolnie ozdabiać .Po dokładne wykonanie zapraszam na film i życzę smacznego .