Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest bardzo aromatyczna i wilgotna. Przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1659
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 100
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 151
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 153
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1659
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 100
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 151
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 153
Składniki
Całe jajka ubijamy z cukrem przez 5 minut na jasną puszystą masę.
Do ubitej masy jajecznej dodajemy stopniowo olej i miksujemy,następnie dodajemy sok wycisnięty z cytryny i miksujemy.
Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy,następnie przesiewamy do masy jajecznej,następnie dodajemy skórkę cytrynową, mieszamy delikatne łyżką do połączenia składników.
Formę smarujemy olejem i posypujemy mąką, przelewamy ciasto do formy.
Babkę pieczemy w nagrzanym piekarniku w 170 stopniach przez około 40 minut funkcja (góra-dół).Pieczemy na najniższym poziomie piekarnika. Upieczoną babkę wyjmujemy na blat kuchenny i pozostawiamy do ostudzenia.
Ostudzoną babkę przekładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem . Życzę smacznego.