Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta babka. Jest naprawdę smaczna, wilgotna i ma lekko budyniowy posmak. Na święta będzie jak znalazł.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 196
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 210
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 196
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 210
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i budynie. Wlać olej. Zmiksować. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodać do ciasta. Zmiksować chwilę na najniższych obrotach miksera, lub wymieszać łyżką. Część ciasta wyłożyć do foremki na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Do pozostałej części ciasta, dodać kakao i mleko. Zmiksować tylko do połączenia składników. Wyłożyć na jasne ciasto.
Piec w temperaturze 180 stopni, 50-55 minut. Po wystudzeniu, dowolnie udekorować. Ja zrobiłam polewę czekoladową i posypałam, posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Można posypać cukrem pudrem, lub polać lukrem.