Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dietetyczna, odchudzona babeczka...:))))
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1034
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 235
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1034
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 235
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę, rozprowadzić kawą rozpuszczalną w odrobinie ciepłego mleka, wlać olejek zapachowy, a następnie mieszając dodawać porcjami mleko i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Gdy ciasto będzie jednolite, przełożyć je do wysmarowanej tłuszczem blaszki i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut.
Ostudzoną babkę można tez ozdobić polewą cytrynową.