Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka benedyktyńska"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Utrzyj żółtka z cukrem na puszystą masę. Dodaj zmielone przyprawy i szafran wcześniej namoczony w spirytusie.
Ubij pianę z białek (powinna być lśniąca i sztywna). Do masy z żółtek dodawaj na zmianę po łyżce mąki i piany i delikatnie mieszaj.
Przełóż ciasto do wysmarowanej masłem i posypanej mąką formy babkowej z kominkiem.
Piecz babę ok. godziny w temperaturze 160 st. C. Ostudzoną babkę możesz polać lukrem pomadkowym.Źródło: Olivia