Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z serkiem ricotta i czereśniami"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6534
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 138
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6534
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.
Mąkę przesiej, połącz z proszkiem do pieczenia. Do miski włóż masło serek ricottę i cukier, utrzyj na puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku, dalej ucierając. Dodaj aromat waniliowy i mleko, wymieszaj. Dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj. Masą napełnij foremki do babeczek wyłożone papierowymi papilotkami.
Do każdej z babeczek włóż po jednej umytej i osuszonej czereśni z ogonkiem (możesz je wydrylować). Babeczki piecz około 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie