Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z polewą czekoladową"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 218
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 218
Składniki
Masło rozpuść w garnku, odstaw do wystudzenia. Mąkę przesiej, dodaj cukier, proszek i sól. Wbij jajka, wlej kefir i masło, wymieszaj wszystko łyżką.
Połam 15 dag czekolady, dodaj do ciasta, wymieszaj. Ciasto odstaw na 20 minut w ciepłe miejsce.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Nakładaj masę do 3/4 wysokości. Piecz przez 20 minut w 180°C. 5 dag czekolady rozpuść w mleku, polej wystudzone babeczki, udekoruj borówkami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień