Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z budyniem czekoladowym"
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 58
Przepis dnia
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 321
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 58
Przepis dnia
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 321
Składniki
Mąkę wymieszaj z masłem. Wsyp sól, cukier puder i waniliowy. Dodaj skórkę pomarańczową, żółtka oraz 2 łyżki wody.
Ciasto zagnieć i uformuj kulę. Włóż do lodówki na około 30 minut.
Foremki nasmaruj masłem i wysyp mąką. Wylep je rozwałkowanym dość cienko ciastem i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Gdy ostygną, napełnij je przygotowanym wcześniej budyniem i udekoruj borówkami.
<strong>Przepis nadesłała: Magdalena Bednarek</strong>Źródło: Kurier TV