Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchni. Przepis jest na tyle prosty, że możecie je wykonać nawet z dziećmi. Zawsze szybko znikają ze stołu. Można je udekorować cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 513
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 177
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14775
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 513
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 177
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14775
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 83
Składniki
Margarynę kroimy w kostkę, przekładamy do rondelka i roztapiamy. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia i skrobię ziemniaczaną. Składniki mieszamy.
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier. Składniki ubijamy na puszystą masę. Do ubitej masy jajecznej dodajemy sypkie składniki. Ciasto mieszamy drewnianą łyżką. Na koniec dodajemy roztopioną, przestudzoną margarynę. Ciasto ponownie mieszamy.
Ciasto przelewamy do sylikonowych foremek na babeczki. Możemy je przelać również do papilotek i upiec w firmie muffinek.
Babeczki wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 25-30 minut (do suchego patyczka).
Upieczone babeczki wielkanocne studzimy. Wystudzone wyciągamy z formy, dekorujemy cukrem pudrem, lukrem lub polewą.