Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdyby ktoś przygotował mi tacę takich babeczek pokochałabym go na zawsze.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5447
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 295
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28010
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 104
Składniki
Mąkę, sodę, kakao i sól przesiać do miski
W drugiej misce utrzyj masło i cukier na lekki krem. Stopniowo dodawaj ubite jajka. Dodaj wanilię.
Ustaw mikser na wolne obroty i dodaj do masy na zmianę suche składniki i maślankę. Miksuj, aż masa będzie gładka. Jeśli chcesz by twoje babeczki były " Red " dodaj czerwony barwnik i miksuj tak by barwnik rozłożył się równomiernie.
Napełnij papierowe foremki ciastem do 2/3 wysokości.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Piecz przez 20 min.
Ubić bitą śmietanę, udekorować nią babeczki według własnego uznania.