Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki po staropolsku"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 276
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 276
Składniki
Jajka umyj, białka oddziel od żółtek. Dodaj do białek szczyptę soli, ubij je na sztywną pianę. Dodawaj po jednym żółtku, nadal ubijaj. Dodawaj stopniowo cukier. Przesiej mąki i stopniowo, razem z sodą lub proszkiem do pieczenia, dodawaj do masy. Całość delikatnie wymieszaj.
Ciasto wlewaj łyżką do papierowych foremek (jedynie do połowy objętości), ustaw je na blasze w piekarniku, piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C.
Po wyjęciu posyp od razu cukrem pudrem. Podawaj, gdy wystygną. Możesz je ozdobić bitą śmietaną, owocami sezonowymi lub galaretką.
Jajka umyj, białka oddziel od żółtek. Dodaj do białek szczyptę soli, ubij je na sztywną pianę. Dodawaj po jednym żółtku, nadal ubijaj. Dodawaj stopniowo cukier. Przesiej mąki i stopniowo, razem z sodą lub proszkiem do pieczenia, dodawaj do masy. Całość delikatnie wymieszaj. 2 Ciasto wlewaj łyżką do papierowych foremek (jedynie do połowy objętości), ustaw je na blasze w piekarnku, piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C. Po wyjęciu posyp od razu cukrem pudrem. Podawaj, gdy wystygną. Możesz je ozdobić bitą śmietaną, owocami sezonowymi lub galaretką.
Jajka umyj, białka oddziel od żółtek. Dodaj do białek szczyptę soli, ubij je na sztywną pianę. Dodawaj po jednym żółtku, nadal ubijaj. Dodawaj stopniowo cukier. Przesiej mąki i stopniowo, razem z sodą lub proszkiem do pieczenia, dodawaj do masy. Całość delikatnie wymieszaj. 2 Ciasto wlewaj łyżką do papierowych foremek (jedynie do połowy objętości), ustaw je na blasze w piekarnku, piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C. Po wyjęciu posyp od razu cukrem pudrem. Podawaj, gdy wystygną. Możesz je ozdobić bitą śmietaną, owocami sezonowymi lub galaretką.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień