Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki owocowe"
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 104
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Zdrowa, smaczna, szybka w wykonaniu i nie musi być ze śmietaną.
Odsłon: 32
Zapiekanka z cukinii z mięsem mielonym to proste i sycące danie, które idealn...
Odsłon: 116
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 104
Zupa z botwinki to klasyczne danie kuchni polskiej, które za każdym razem zac...
Odsłon: 62
Składniki
Masło posiekaj z mąką. Dodaj jajka, sól i cukier. Zagnieć ciasto, schłodź w lodówce. Rozwałkuj. Szklanką wykrawaj krążki. Wylepiaj spód i boki foremek. Dno każdej babeczki przykryj pergaminem, obciąż suchym grochem. Piecz 12-15 minut w temp. 180°C.
Ciasto rozwałkuj. Jogurt wymieszaj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj rozpuszczoną żelatynę. Babeczki napełnij masą i udekoruj owocami.
CZAS: około godziny
<strong>Pani Ewelina Modelewska</strong>Źródło: Dobry Tydzień