Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 62
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 177
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 62
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 177
Składniki
W większym garnku rozpuść masło, dodaj do niego czekoladę. Gdy zacznie mięknąć, zdejmij garnek z ognia i wymieszaj czekoladę z masłem. Dodaj dżem, cukier, sól i jajka.
Wymieszaj dokładnie, dodaj mąkę i jeszcze raz wymieszaj. Nałóż ciasto do przygotowanych papilotek (do około 2/3 wysokości). Piecz ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka). Upieczone babeczki przestudź.
Rozpuść polewy (np. w mikrofalówce), odstaw na chwilę do zgęstnienia, a następnie polej babeczki. Udekoruj według uznania.Źródło: Show