Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki marchewkowe z mascarpone"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 430
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 701
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 430
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki około 1 zł.
Mąkę przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia, solą i sodą. Dodajemy cynamon, suszony imbir i tartą gałkę muszkatołową. Mieszamy.
W drugiej misce mieszamy rózgą olej, jajka i cukier. Dodajemy startą marchewkę. Stopniowo wsypujemy mąkę z dodatkami. Delikatnie mieszamy łyżką.
Ciastem napełniamy foremki do babeczek. Ustawiamy na metalowej kratce do pieczenia, którą umieszczamy w środkowej części piekarnika nagrzanego do 180oC. Pieczemy około 25 minut, do suchego patyczka.
Przed podaniem dekorujemy babeczki serkiem mascarpone, wyciśniętym ze szprycy do ubierania tortów, i spiralkami z marchewki, które można zrobić za pomocą kuchennej temperówki do cięcia w spiralę warzyw i owoców.
Wartość odżywcza jednej sztuki 106 kcal Białko 6,5 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 21 g.Źródło: Rewia