Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki kukurydziane z musem"
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1636
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 86
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1636
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 86
Składniki
Masło, cukier i skórkę cytrynową ucieramy na jasny, puszysty krem, dodając po jednym jajku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dosypujemy kaszkę kukurydzianą, mieszamy. Przesypujemy do masy maślanej, dolewamy mleko. Całość delikatnie mieszamy łyżką.
Nagrzewamy piekarnik do 180oC. Foremki muffinkowe wykładamy papierowymi papilotkami. Każdą napełniamy ciastem. Pieczemy około 20 minut, aż babeczki zarumienią się i będą sprężyste w dotyku. Wyjmujemy i studzimy.
Truskawki rozgniatamy widelcem i przecieramy przez gęste sitko. Ucieramy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny do uzyskania lukru o pożądanej gęstości. Ostudzone babeczki polewamy lukrem, zdobimy bitą śmietaną i świeżymi owocami.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki około 1 złŹródło: Rewia