Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, niezbyt słodkie i prawdziwie owocowe.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 429
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 429
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Składniki
W jednej misce połączyć składniki suche (mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier z prawdziwą wanilią), a w drugiej mokre (mleko, jogurt, olej, jajka). Połączyć zawartość obu misek delikatnie mieszając. Dodać borówki. Można zostawić trochę borówek, aby po przełożeniu ciasta do foremek dodatkowo je "udekorować" na wierzchu. Ciasto w foremkach powinno sięgać do 3/4 wysokości. Babeczki włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez około 25 minut.