Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z sokiem i skórą z pomarańczy, oblane czekoladą
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 271
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 420
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 271
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 420
Składniki
Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Z pomarańczy wyciskamy sok. Masło, cukier i jajka miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji, następnie dodajemy sok i mąkę - znów miksujemy. Do masy dodajemy 150g skórki pomarańczowej, mieszamy i gotową wlewamy do foremek. Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 180stopni. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy resztę skórki pomarańczowej, mieszamy. Gotowe babeczki polewamy czekoladą. Skórkę kandyzowaną można zastąpić zwykłą skórką, lub zmieszać pół na pół :)