Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja teściowa robi fantastyczną andruty z masą kakaowo migdałową, dlatego muszę podzielić się z Wami tym przepisem. Ale nie byłabym sobą, gdybym nie dołożyła swoich “5 groszy”. Dlatego naprzemian z warstwą kakaową, dałam powidła śliwkowe – oczywiście od mojej teściowej :)
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Cukier i kakao zalewamy niedużą ilością wody - ok. 1/2 szkl. i zagotowujemy mieszając. Studzimy. Margarynę ucieramy, dodajemy 3 żółtka, wystudzoną masę kakaową i siekane lub mielone migdały - dokładnie mieszamy. Wafle przekładamy naprzemiennie - wafel, masa, wafel, powidła, masa, itd. Wkładamy do schłodzenia do lodówki, obciążając górę. Kroimy na kawałki i jemy ze smakiem:)