Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1040
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 237
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1040
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 237
Składniki
Wszystkie sypkie wsyp do miski. Masło stop razem z miodem. Odstaw do wystudzenia. Następnie dolej do składników w misce. Wymieszaj łyżką. Dołóż jogurt oraz żółtka. Mieszaj, aż się połączą. Potem rękoma zagnieć gładkie ciasto.
Z ciasta odrywaj niewielkie porcje. Formuj z nich małe wałeczki. Pierniczki ułóż na blachach przykrytych pergaminem. Zachowaj spore odstępy. Ciastka lekko spłaszcz dłonią. Piecz ok. 10 minut w temp. 175 st. Po wystudzeniu oblej stopioną polewą czekoladową i udekoruj płatkami migdałowymi.Źródło: Tina