Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Alfajores z kajmakiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 166
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 166
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, dodając po jednym żółtku.
Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę i mazeinę. Dodaj skórkę cytrynową oraz rum i wyrób elastyczne ciasto.
Rozwałkuj je na grubość około pół cm i wykrawaj kółka o średnicy 3-4 cm. Schłodź kwadrans w lodówce, po czym piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
Wystudzone ciastka posklejaj masą kajmakową i obtocz w wiórkach kokosowych.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 130. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax