Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żurek z kiełbasą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Składniki
Marchewki, pietruszkę i seler obierz, umyj, pokrój na duże kawałki. Zalej litrem zimnej wody. Kiełbasę pokrój na plasterki, dodaj do warzyw. Włóż ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu około 20 minut. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, zeszklij na oleju. Włóż do garnka.
Wlej zakwas, przypraw majerankiem, solą, pieprzem i kilkoma kroplami maggi. Gotuj 10-15 minut. Mąkę rozrób ze śmietaną, zabiel zupę. Przypraw do smaku.Źródło: Chwila dla Ciebie