Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna domowa zupa pomidorowa przywołuje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa. Szybko się ją przygotowuje a jeszcze szybciej znika ze stołu.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
Z mięsa i warzyw ugotować wywar. Po 20 minutach włoszczyznę można wyjąć z mięso gotować jeszcze z godzinę. Ugotowany przecedzić, oddzielić mięso od kości. Koncentrat rozmieszać z odrobiną wywaru. Resztę wywaru zagotować, dodać koncentrat i bazylię. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z ryżem lub makaronem. Na talerz można wyłożyć ugotowane mięso i warzywa. Wywar najlepiej zrobić dzień wcześniej, wtedy ugotowanie samej zupy zajmie nam kilkanaście minut.