Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Papryki pieczemy i ciepłe obieramy ze skórki. Obieramy marchewki, pietruszkę, selera. Marchewki kroimy w krążki, resztę zostawiamy w całości. Gotujemy 1,5 l wody, dodajemy masło, szczyptę soli i wszystkie warzywa. Gotujemy około 30 minut. Na łyżce masła smażymy cebulkę do lekkiego przyrumienienia. Po ugotowaniu warzyw wyjmujemy pietruszkę i selera. Odlewamy nieco wywaru i resztę miksujemy z przypieczoną cebulką na krem. Doprawiamy koncentratem, solą, pieprzem, dolewamy odlany wywar i podgrzewamy. Podajemy np. z pulpetami.