Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i smaczna zupa.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6496
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 143
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1119
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 750
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6496
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 143
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1119
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić cebule pokrojone w kostkę. Dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu, aż mięso straci surowość. Dodać pokrojone papryki, wcześniej pozbawione gniazd nasiennych i pomidory z puszki. Dusić na wolnym ogniu. Od czasu do czasu pomieszać. Dodać pokrojoną cukinie ze skórką ( jeśli starsza to obrać) oraz zioła prowansalskie, mieloną paprykę, pieprz i sól do smaku. Dodać 1-1,5 litra przegotowanej wody i gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Z jajka i mąki pszennej zagnieść ciasto. Zrobić wałeczek i palcami skubać kawałki ciasta nad garnkiem. Dodać fasolę, wcześniej przepłukaną na sicie. Gotować jeszcze ok 5-7 min. Zupę podawać gorącą, oprószoną posiekaną natką pietruszki, ale chłodną, też jest bardzo dobra. Smacznego.